måndag 12 december 2011

Harley glänste i Stockholm


Shiraz California Dreamin', Harley, vid
segern i Stockholm. Domare Knut Blütecher.
Bild Sofia Sahlin
 Hem från Stockholm med blandade känslor - det känns inte riktigt som om utställningssporten är till för oss vanliga dödliga längre - för entusiasterna och för vanliga uppfödare. Den har blivit så stor och proffsig. Kanske för proffsig?
Hur som helst - Harley sopade som väntat mattan med övriga konkurrenter, och blev Bir för norske domaren Knut Blütecher
för att sedan fortsätta sitt segertåg och vinna vinthundsgruppen.

Lite senare på dagen blev han också Bis-3.
Det var nästan en magisk känsla att se Harley och Nicklas springa hem segern under spotlighten i stora ringen under publikens jubel.
Denna hund, verkar ha förmågan att med sin fantastiska trav a´la nicklas, ge både domarna och publiken, vad domare Bodegård kallar gåshud.
Och det är inte utan att jag också får det.
Harley är fem år nu och blir i år för andra gången Årets hund, alla kategorier - ett svårslaget rekord.
För egen del var jag stolt och glad att ha en fin tik, Shirin Roya Adiih, efter denna fantastiska hund. Hon deltog i utställningen, 19 månader gammal och belönades med excellent.
Lite skrämmande tyckte hon nog, för det är ett otroligt högt ljud i den stora hallen och ett mycket halt golv utanför mattorna. Hon skötte sej dock bra, när den värsta förskräckelsen över golvet lagt sej, och fick en mycket lovande kritik av domaren.

Andie, e Harley tagen i somras.
Bild Ingunn Solberg Eriksson.
 För min egen uppfödning Kaki Persimon gick det lite sämre och han fick för första gången nöja sej med betyget under excellent (very good) trots att han visade sej superbra. Domarens huvudmotivering till handlern, "för tjock".
Hur som helst - det är alltid kul att komma till Stockholm och se mycket hundar, dock var det i år bara 49 salukis anmälda vilket torde vara något av ett rekord nedåt.                               //ACK

2 kommentarer:

 1. Väntar på `annat i livet`....Dvs...hur mår DU? Kvinnan bakom alla dessa hundar och hästar (och fina dotter) vackra hem osv ....livet ??
  Förstår att Sth var fint...Sth är min favoritstad i Sverige...även om skog och hav är mina favoritplatser...!!
  Utställningar (och utseendefixeringar)
  har alltid varit en kluven tillställning för mig..eftersom det är mentalitet och arbetegenskaper som räknas i min hund och hästtillvaro.
  Annars snart jul och vacker sång...bara en jobbhelg till innan ledig julhelg och resa upp till nordiligare breddgrader...och en liten mor..barn och barnbarn... kram ifrån Bella Även om det blir sorgligt utan Zoe(Border Collie) som blev drygt 13 år och alltid gladde oss på julen med att ivrigt slita upp sina julklappar...och använda all sin finurlighet..till speciell glädje för Noa (barnbarn nu 11 år)...och som är en av de närmast sörjande..

  SvaraRadera
 2. Jo tack Bella -här är bara bra. Jag har just låtit hundarna springa i en stor härlig inhägnad trädgård som står öde. Så ikväll blir det lungt.
  Just den här bloggen kommer att kopplas som senaste nytt på min hemsida om hundar och hästar så det blir mycket sånt, men den andra, "Från min horisont", ska förhoppnigsvis handla om annat ochså. Om livet, som du skriver.
  Du får ha lite tålamod - hoppas vi ses i jul, kanske över ett glas vin. Hör av dej när du kommer.

  SvaraRadera