torsdag 15 december 2011

Djuraffären i Marieberg ett eldorado för mina hundar


Mycket att välja på bland leksakerna på Djurens Center. 
Salukisar  är ganska svårflörtade och tycks inte ha något
större sinne för färg och form.

Besökte Djurens Center i Mariebergs köpcentrum idag.
Andie och Kaki älskar att följa med in - mycket beroende på att, Elin, Andreas och Ida ofta sticker till dom en torkad oxrulle eller annat godis.
Det är inte klokt hur mycket olika sorters smågodis det finns - minst lika mycket som i Ica-butiken för oss tvåbenta.
Som kronan på verket finns framme vid disken en särskild monter för exklusiva bakverk i giftgrönt, skärt och babyblått med små figurer ovanpå som ser ut satt vara gjorda av stelnat socker.
Jag har aldrig sett nån kund köpa av dom men vackra är dom i alla fall där dom ligger bakom den genomskinliga plasten.

Djurens Center i Marieberg är nästanl lite pittoreskt
med alla sina lådor och korgar.
Jag kan tänka mej att dessa små dyrgripar blir fina små presenter till någon mops- eller chihuavava-dam och som med förtjusning öppnas av matte själv på julafton.
Det är inte helt enkelt att ta sej fram mellan lådor och korgar och Andie och Kaki gör sitt bästa för att snappa till sej något ätbart inom räckhåll.
Mina hundars favorit är dom torkade stinkande tjurpenisarna i en stor  hink framme vid disken. Hundarna vill helst ha dom hela för det är tydligen klumpen längst ned som är godast. Om man delar dom på två eller tre slåss dom gärna om den bästa biten. Läge för mössa när dom ska ätas om man säkert vill ha några öron kvar.
Kokande gryta
Mariebergs köpcentrum är just nu i julhandeln som en kokande gryta av bilar, barnvagnar och massor av folk. Som vanligt tycks alla stressade - människor jäktar in och ur sina bilar och ser inte med blida ögon på någon som håller ett sävligare tempo på parkeringsplatsen.
Jag funderar hur mycket tid man egentligen sparar genom att låta adrenalinet gå i topp. Kan inte vara många minuter.
Mina hundar är totalt oberörda över trängseln men när dom ska in i skuffen på bilen tvekar Kaki ett ögonblick och spanar efter något innan han hoppar in. En äldre man med medföljande dam i en Audi långtutar - han måste absolut förbi direkt. Jag kan inte låta bli att låta Kaki backa ut och göra ett nytt hopp in i bilen. Det tar kanske tio sekunder...
Skönt att åka hem och slippa jaga efter julklappar i trängseln därinne i köpcentrat - har bestämt mej för att lösa julklappsfrågan på ett annat sätt.                                            //ACK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar