onsdag 21 december 2011

Harley till final i starkt startfält - Handling på högsta nivå!

Live-sändning från Orlando - Harley till finalen.
Bild: Renée Dubiel
Det bästa av de bästa!
Ingenting lämnades åt slumpen!
Eukanuba World Challenge i Orlando sändes för första gången live och vi här i Sverige kunde därmed följa vår svenska stjärna Harleys vandring fram till och under finalen på söndagen.
Harley, Multichampion Shiraz California Dreamin' hade stora förväntningar på sej efter ett enormt framgångsrikt år i Sverige och världen. Han har också tidigare deltagit i denna tävling och blivit sk "runner upp", vilket innebär en av 2 placerade efter finalsegraren.
Det är hela världens mest framgångsrika utställningshundar som är inbjudna till denna prestigefyllda tävling, där allt betalas av Eukanuba (resa, lyxhotell i fem dagar och alla övriga kostnader samt galamiddag).
Vinnaren får dessutom, i hundsammanhang ansenliga 10 000 dollar, tvåan 3000 och trean i finalen 2000 dollar.
Harley och Nicklas mot, runner upp, i Californien 2009.
Bild Lotte Kristensen

Perfekt handling
Ingenting lämnades åt slumpen i den slutliga finalen, som bestod av 12 hundar, "gräddan av gräddan".
Handlingen var perfekt och man kunde notera att alla hade sina eget sätt att visa hundarna på och att det gällde att allt skulle klaffa när ekipaget kom in i ringen - för domaren tittade inte många sekunder på varje hund och den som inte presenterades i topp direkt var borta.
Nicklas och Harley levererade som vanligt på proffsnivå och publiken jublade när han på sitt speciella sätt dansade runt ovalen framför domaren.
Men det räckte ändå inte denna gång - domarens val föll på, Australian Shepherd, Grand Ch & Italian Ch Propwash Reckon, som därmed blev årets vinnare. Handler och ägare Lessli Frank och Judy Harrington.
Runner upp, underbara vita dvärgpudeln Multichampion, Smash JP Moon Walk, ägd av Yuiku Omma, och Ch Zentarr Elisabeth, handlad och ägd av Margaret Anderson.
Det är verkligen inget misslyckande att inte placera sej i detta starka startfält. Att bara gå till final, bland 41 startande topphundar, måste räknas som en stor prestation.
Men jag hade gärna unnat Nicklas och Ingunn en seger.
Domare i finalen var Enrique Filippini från Argentina. Kommentator Andrew Brace.
Det var ortroligt intressant och lärorikt att studera handlingen i finalringen. Alla hundar var ytterst uppmärksamma på sin handler och dom allra flesta på tånaglarna.
                                                                                                                                                      //ACK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar